Breng El Born tot leven – Een rondleiding door deze wijk van Barcelona

El Borne is uniek. De kronkelende, geplaveide straten vloeien naadloos over in de oude stenen van de middeleeuwse structuren die je waar je ook bent in de wijk omringen. Planten en bloemen tuimelen neer vanaf de kleine, versierde balkons zo hoog als je kunt zien, terwijl de lokale bevolking lui op bankjes rust op schilderachtige pleintjes. Een perfecte dag kan worden besteed aan het verdwalen in deze wijk, het bezoeken van musea van wereldklasse, het trakteren van jezelf in de vintage kledingwinkels, struikelend over de tapasbars.

Wat kan ik doen en bezoeken in El Born?

Na vele dagen genieten van El Borne, hebben we bedacht wat we kunnen beschouwen als de perfecte dag  in deze prachtige wijk, met daarin alle belangrijkste bezienswaardigheden en attracties. Bedenk echter dat gewoon slenteren door de oude straatjes al een toeristische attractie op zich is, dus neem de tijd … verdwaal je uiteindelijk een beetje? Geen zorgen. De vreugde van El Born wordt geabsorbeerd door het doolhof aan steegjes en kleine pleintjes, waarbij je weet dat je nooit ver uit de buurt bent van waar je begon.

Bekijk de volgende tabs van onze wandelroute die we hebben samengesteld om El Born beter te leren kennen

De Start

De start van onze wandelroute

1.) Paula de la Música Catalana
2.) Sant Pere Kerk & Plaça Sant Pere
3.) Santa Caterina Markt

Paula Musica de CatalanaOnze wandeling begint bij de Urquinaona Metro halte. Als je onze kaart volgt vind je al snel het indrukwekkende 1.) Paula de La Musica Catalana. Deze modernistische concertzaal is net zo indrukwekkend qua interieur als hij er van buiten uit ziet. Er zijn regelmatig rondleidingen van de binnenkant in zowel het Spaans als het Engels. Zorg ervoor dat je helemaal rond het gebouw loopt, want elke zijde heeft een indrukwekkende voorgevel..
Na een wandeling door de middeleeuwse straatjes, in de buurt Carrer de Sant Pere Mes Alt die gevuld is met de onafhankelijke Catalaanse winkels, zul je de op het 2.) Plaça Sant Pere de Sant Pere kerk, een voormalige Benedictijner klooster tegenkomen. Vandaag de dag wordt het imposante gebouw alleen gebruikt als kerk, en het is een combinatie van romantische en gotische architectuur

Vanaf hier moet je heel veel smalle straatjes verder lopen om op onze volgende bestemming te komen (vraag een local de weg als je het gevoel krijgt dat je verdwaald) namelijk 3) Santa Catarina Market Er zijn kramen verdeeld over drie verdiepingen, waarbij La Boqueria slechts een kleine jongen is! De lokale kraampjes zijn zeer geschikt voor het meenemen van een paar snacks voor een ongelooflijke prijs. Op je weg naar buiten, zorg ervoor dat je naar het dak kijkt, dat is bezaaid met 325.000 kleurrijke keramische tegels.

image image Placa Sant Pere

Musea op de Route

Musea op de Route

4.) Picasso Museum
5.) Maeght Gallery
6.) Museu Barbier Mueller

Voor de kunstliefhebbers onder ons, is dit gedeelte van de wandeling zeker een hoogtepunt. Na het oversteken van de Carrer de la Princessa, een weg met enkele bijzonder verleidelijke restaurants, vind je Carrer Montcada. Weggestopt op deze smalle straat vind je drie artistieke juweeltjes; het (4) Picasso Museum, de (5) Maeght Gallery en het (6) Museu Barbier Mueller. Het extreem populaire Picasso Museum is een gotisch paleis, waar het werk van de kunstenaar wordt bewaard, in zijn verschillende stijlen door de jaren heen. Verderop in de straat, in de Maeght Gallery kunnen de werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Kandinsky, Miro en Giacometti worden bewonderd. Ten slotte toont het Museu Barbier Mueller een fijne selectie aan precolumbiaanse kunst, waaronder sculpturen, keramiek, textiel en rituele voorwerpen

image image clip_image0184

We gaan verder…

We gaan verder….

7.) Santa Maria del Mar
8.) Passeig del Born
9.) Chocolade Fabriek

Santa Maria del Mar kerkHeel dicht bij is de (7) Santa Maria del Mar kerk, de setting van de beroemde roman ‘De Kathedraal van de Zee’. Het is een prachtig voorbeeld van Catalaans gotische architectuur, met stijgende bogen en prachtige glasramen. De kerk werd gebouwd toen de handel in de stad floreerde en is nog steeds springlevend vandaag de dag, met honderden locals die het als hun plaats van aanbidding gebruiken en toeristen die vaak worden weggejaagd om een dienst te laten plaatsvinden. Klik hier voor een voorproefje van het gebouw met een uitzicht van 360°.

Passeig del BornNa de kerk kom je voorbij (8) Passeig del Born. Dit is het hart en de ziel van El Borne, een plek voor ontspanning en waar vaak evenementen worden gehouden  Mensen kijken en een heerlijk Italiaans ijsje bij een van de vele gelaterias is onweerstaanbaar. Kijk daarnaast eens in een van onze favoriete bars, ‘El Copetín’, die verfrissende cocktails en salsa aanbiedt in een relaxte sfeer.
Aan het einde van de wandeling zul je even op moeten laden, dus waar beter dan (9) Barcelona’s Chocolade Fabriek? Het is een geweldige manier om de kinderen te vermaken (en het grote kind in jou!) Samen met het proeven van de beste chocolade die de regio te bieden heeft, kun je zien hoe de chocolade wordt gemaakt, kun je de chocolade sculpturen bewonderen.

Het Eind

Het laatste stukje

10) Barcelona Zoo
11) Parc de la Ciutadella

Na het bezoek aan de chocoladefabriek, is het weer tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het (hopelijk) goede weer! We komen nu aan bij 10.) de Barcelona Zoo. Deze dierentuin is gelegen in Parc de la Ciutdella. Het is een geweldige manier om even te relaxen en op je gemak alles te bekijken. Ook worden hier iedere dag dolfijnenshows uitgevoerd, heel leuk om te zien! Zorg er ook voor dat je de gorilla’s en olifanten niet mist. Je kunt de plattegrond van de dierentuin hier downloaden.

Eenmaal de Barcelona Zoo uit, verplichten wij je om als allerlaatste van je rust te genieten in het 11.) Parc de la Ciutadella. Vol met exotische planten en springende fonteinen, is de sfeer ongeëvenaard. Er is voldoende open ruimte en er zijn jongleurs, en mensen die Capoeira beoefenen, en ook gitaristen en drummers overstromen het park. Je kunt er bijvoorbeeld ook een bootje huren en lekker over het meertje peddelen.
De perfecte afsluiting van een perfecte dag in El Borne.

Parc Ciutadella image Parc de la Ciutalla - El Born

Overige Informatie

Overige Informatie

Palau de Musica
Adres: C/ Palau de la Música, 4-6
Telefoon: (+34) 902 442 882
E-mail: taquilles@palaumusica.cat
Website & Kaartverkoop
Hoe kun je er komen: Metro: metro metroUrquinaona station
Openingstijden voor de rondleiding: dagelijks, van 10.00 – 15.30. In augustus van 10.00 – 18.00
Prijs: individuele prijs: €17. Groepen, studenten uit de EU en gepensioneerden: €11.

Santa Caterina Market
Adres: Avinguda de Francesc Cambó, 16
Telefoon: (+34) 933 195 740
Email: compra@mercatsantacaterina.net
Website
Hoe kun je er komen: Metro: Jaume I metro of Urquinaona metro metro
Openingstijden:
Maandag: 07.30-14.00
Dinsdag en woensdag: 07.30 – 3.30
Donderdag en vrijdag: 07.30 – 20.30
Zaterdag: 7.30- 15.30
NB. Juli – alleen in open in de morgen en op vrijdagmiddag.
Augustus – Alleen open in de morgen.
Prijs: gratis

Picasso Museum
Adres: Carrer de Montcada 15-23
Telefoon: (+34) 93 256 30 00
Email: museupicasso@bcn.cat
Website
Hoe kun je er komen: Metro: metro Arc de Triomf, metro Liceu, metro Jaume I
Openingstijden: dinsdag – zondag *(incl. feestdagen): 10.00 – 20.00. 30 minuten voor sluitingstijd kun je nog naar binnen.
Prijs: €11 voor het museum en tijdelijke exposities. €4.40 alleen voor de tijdelijke expositie. Gratis entree eerste zondag van de maand.

Maeght Gallery
Adres: Carrer de Montcada, 25
Telefoon: (+34) 933 104 245
Website
Hoe kun je er komen: Metro: metro Arc de Triomf, metro Liceu, metro Jaume I
Openingstijden: dinsdag – zaterdag: 10.00-14.00 en 16.00-20.00.
Prijs: gratis entree

Museu Barbier Mueller
Adres: Carrer de Montcada, 14
Telefoon: (+34) 93 310 45 16
E-mail: museubarbier@bcn.cat
Website
Hoe kun je er komen: Metro: metroArc de Triomf, metroLiceu, metroJaume I
Openingstijden: dinsdag – vrijdag: 1.00 – 19.00. Zaterdag en zondag: 11.00 – 20.00. Openbare feestdagen:11.00 – 15.00. Gesloten op maandag behalve op openbare feestdagen.
Prijs: Normale prijs: €3.50.
Gepensioneerden, werkelozen, studenten onder de 25, roze kortingskaart, grote families: €1.70.
Onder de 16, roze kaart, ICOM leden, Pers, Vrienden van het Museum, BCN Kaart, docenten: Gratis entree.
Eerste zondag van de maand: gratis entree.

Santa Maria Del Mar
Adres: Carrer de Montcada,
Hoe kun je er komen: Metro: metro Jaume I of Barceloneta
Openingstijden: dagelijks 9-13:30 en 16:30-20.00
Services: koormis op zondagen om 13:00

Barcelona’s Chocolate Museum
Adres: Carrer del Comerç, 36
Telefoon : (+34) 93.268.78.78
Email : museu@pastisseria.cat
Website
Hoe kun je er komen: Metro: metroArc de Triomf
Openingstijden:
Maandag, woensdag – zaterdag: 10.00 – 19.00.
zondag: 10.00 – 15.00
Het museum is gesloten op dinsdag behalve op feestdagen
Prijs:4.30 (single ticket), €3.50 (group ticket)

Zoo de Barcelona
Adres:
Passeig de Picasso
Telefoon: (+34) 902457545
Email: zoobarcelona@bsmsa.es
Website
Hoe kun je er komen: Metro metroArc de Triomf of metro Jaume I
Openingstijden: varieert gedurende het jaar. Check de website.
Prijs: Volwassenen: €19.60
Kinderen (3-12 jaar): €11.80
Ouder dan 65: €9.95
Roze Kortingskaart: €4.55
Roze Kaart: gratis
Invaliden: €5.60

Parc de la Ciutadella
Adres: Avinguda del Marquès de l’Argentera
Hoe kun je er komen: Metro metroArc de Triomf of metroJaume I
Openingstijden: 10.00 uur tot zonsondergang
Prijs: gratisView El Borne in a larger map

Ben je al naar El Born geweest? Wat vond je ervan? Wat was je favoriete plek? Of ben je een bezoek aan het plannen en wil je wat meer informatie? Laat ons hier jouw reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here